Početna 65. polje U Doboju osnovan OŠK Sloga

Nekad bilo...

Savanović prvi u Ribniku, Maša Maksimović osma

Aleksandar Savanović, međunarodni majstor iz Banjaluke, trijumfovao je na 17. Vaskršnjem turniru, igranom 7. aprila u Gornjem Ribniku.

Read more...
U Doboju osnovan OŠK Sloga PDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2015 13:08

U Doboju je osnovan Omladinski šahovski klub "Sloga", koji broji 25 članova, i trenutno je jedini prostor za ljubitelje igre na 64 polja, rekao je Zdravko Đuričić, predsjednik kluba.

Dodaje da su šahovski klub osnovali entuzijasti sa ciljem da se ovaj sport sa dugom tradicijom u Doboju ponovo popularizuje i omasovi.

"Imamo jednog trenera i još tri su na obuci. Namjeravamo u narednom periodu da osnujemo i omladinsku škola šaha i aktivno učestvujemo na takmičenjima", naveo je Đuričić.

Jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine opštine Doboj klubu je ustupljen gradski objekat u Ulici Filipa Višnjića. Đuričić pojašnjava da je dodijeljeni prostor, od oko 132 metra kvadratna, totalno devastiran i da slijede njegova sanacija i opremanje u čemu pomoć očekuje od ljudi, organizacija i institucija dobre volje.

On ističe da su Dobojlije u dosadašnjem periodu nastupale za klubove iz drugih gradova, izrazivši nadu da će se osnivanjem novog kluba situacija promijeniti.

Klub je prijavljen Gradskom sportskom savezu, a zahtjev za upis u registar će uputiti i nadležnom ministarstvu, te Šahovskom savezu Republike Srpske.

Šahovski klub Doboj, koji je postojao u ovom gradu, nakon prošlogodišnjih poplava i drugih problema nije uspio da se oporavi.

Đuričić kaže da je nezadovoljan odnosom Šahovskog saveza Republike Srpske i Šahovske unije BiH, za koje je naveo da od majskih poplava 2015. nisu izrazili želju da pomognu u saniranju štete.

On podsjeća da je Doboj grad šaha sa tradicijom dugom više od 60 godina, iz kojeg su potekli mnogi velemajstori i majstori, a koji je iz raznoraznih problema u proteklih 10 godina marginalizovan.

(Srna)

Last Updated on Wednesday, 02 November 2016 20:39
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting