Početna Borki Predojević Alternativna simultanka Karlsena i Predojevića

Nekad bilo...

Dvoboj kadeta Banjaluke i Skakača 31. maja

Dvoboj dvije banjalučke šahovske škole, između ŠK Banjaluka i Škole šaha "Skakač", biće upriličen u nedjelju, 31. maja.

Read more...
Alternativna simultanka Karlsena i Predojevića PDF Print E-mail
borki - predojevic
Thursday, 04 July 2013 14:10

U prostorijama Šahovskog kluba Lilehamer u istoimenom norveškom gradu velemajstori Borki Predojević i Magnus Karlsen odigrali su 30. juna alternativnu simultanku na 17 tabli.

Uvodno izlaganje su dali Stig Rune Kleiven, predsjednik kluba, i Stajnar Brin, profesor Nansen Akademije u Lilehameru i šef NDC-Nansen Dialogue Centra u Sarajevu. Naglašeno je da je ovo jedinstvena prilika da se šahisti nadmeću sa prvim igračem svijeta Magnusom Karlsenom i prvim šahistom Bosne i Hercegovine, Borkijem Predojevićem.

"Rezultat nije bitan, koliko samo njihovo prisustvo, što je velika čast za ovaj klub i ovaj grad", rekao je Brin.

Prvi krug poteza povukao je Borki, da bi zatim nastavio Magnus i sve tako naizmjenično do kraja. Poslije jednoipočasovne šahovske predstave i uživanja u igri članova kluba rezultat je završen 17:0.

Spisak učesnika: Arild Larsen, Ole Morten Skogheim, Camil Kadribegović, Steinar Bryn, Knut Lennart Tangen, Jan Magne Stubrud, Stig Rune Kleiven, Magne Lind, Ingeborg Marie Nyland, Theodor Jørgen Smedsrud Lund, Ole Ivar Kjernlie, Hallvard Sviggum, Jon Tomas Alfstad, Andres Langaardshagen, Bjørn Restad, Dag Danielsen i Per Hoen.

Nakon završetka simultanke velemajstorima su uručeni simbolični pokloni. Na kraju, velemajstori su upisali autograme u knjige koje opisuju život i rad Magnusa Karlsena, a koje su ostavljene kao poklon klubu.

(Borislav Predojević)

 

Last Updated on Tuesday, 30 July 2013 09:01
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting