Početna Borki Predojević Borkiju Predojeviću posebno priznanje, Vladanka Tomić najbolji šahista

Nekad bilo...

Raspored aktivnosti Škole šaha "Skakač" u februaru

Škola šaha "Skakač" je februar otvorila nastupom na Svetosavskom turniru mladih, 4. februara, a nastaviće klupskim prvenstvom 11. februara.

Read more...
Borkiju Predojeviću posebno priznanje, Vladanka Tomić najbolji šahista PDF Print E-mail
borki - predojevic
Saturday, 22 February 2014 20:04

Dragani Pozderović, članu Atletskog kluba Teslić B.B, na manifestaciji "Izbor sportiste 2013." pripala je titula najboljeg sportiste opštine Teslić za 2013.

Priznanje i pehar Pozderovićevoj, reprezentativki BiH u disciplinama troskok i skok u dalj, uručio je 21. februara u Sportsko-rekreacionom centru "Radolinka" Milovan Stanković, zamjenik načelnika opštine Teslić.

Pored sportiste godine, priznanja su dodijeljena još u četiri kategorije: za najbolji sportski kolektiv proglašen je SK Geofon Teslić, za najuspješnijeg trenera proglašen je trener AK Teslić B.B. Ilija Ristić, titula za najuspješnijeg sportskog radnika pripala je Vojislavu Kovanušiću ispred Košarkaškog kluba WBS, a nagrada za najperspektivnijeg sportistu pripala je članici SK Geofon, Tatjani Đekanović.

Posebno priznanje je dodijeljeno velemajstoru Borkiju Predojeviću, članu Škole šaha "Mat", za odigrani šahovski meč protiv velemajstora Magnusa Karlsena, aktuelnog šampiona svijeta, na Vodovdan 2013. godine i promociju opštine Teslić, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na međunarodnoj šahovskoj sceni.

Proglašeni su i najbolji po sportskim granama: najbolji fudbaler je Željko Stojanović iz Fudbalskog kluba Mineral Banja Vrućica, najbolji rukometaš je Dragan Martinović iz Rukometnog kluba Teslić-Eling, najbolji košarkaš je Filip Bajić iz Košarkaškog kluba Teslić, najbolji strijelac je Tatjana Đekanović iz Streljačkog kluba Geofon, najbolji atletičar je Dragana Pozderović iz Atletskog kluba Teslić Boris Boras, najbolji kuglaš je Ernest Vasić iz Kuglaškog kluba Mineral, najbolji karatista je Valentina Subotić iz Karate kluba Tigar, najbolji šahista je Vladanka Tomić - polaznik Škole šaha "Mat" i član Šahovskog kluba Mladost, dok je najbolji teniser Borjana Deronjić iz Teniskog kluba ZTC Banja Vrućica.

Zamjenik načelnika opštine Teslić, Milovan Stanković, rekao je da, imajući u vidu činjenicu da je opština Teslić uvijek bila rasadnik sportskih talenata, koji su je na mnogim takmičenjima predstavljali u najboljem svjetlu, lokalna uprava nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne rad sportskih klubova i da ovogodišnja sredstva za tu namjenu iznose 300.000 KM.

"Nadam se da će Savjet za sport na pravičan način rasporediti ta sredstva. Čini mi se da ona nisu baš u skladu sa potrebama sportskih organizacija, ali kapacitet budžeta opštine nije omogućio veću svotu para za te namjene. Mi ćemo se truditi da u budućem periodu obimnije finansiramo sportske aktivnosti naše opštine", istakao je Stanković.

Najbolji sportista opštine Teslić u 2013, Dragana Pozderović, rekla je da atletiku trenira već četiri godine i da je atletika sport kojim je htjela da se bavi od malena. Pozderovićeva je dodala da su njeni najbolji rezultati: zlato na Pojedinačnom prvenstvu BiH u skoku u dalj u kategoriji starijih juniora, kao i u troskoku u kategoriji seniora, drugo mjesto u disciplini troskok na Pojedinačnom prvenstvu BiH za mlađe juniore, zatim treće mjesto na Dvoranskom prvenstvu BiH u disciplini u skoku u dalj.

(Opština Teslić, Borislav Predojević)

Last Updated on Wednesday, 10 February 2016 09:35
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting