Početna Borki Predojević Velemajstor Predojević u 8 ekipnih nastupa osvojio 8 medalja

Nekad bilo...

Škola šaha "Skakač": CIRKUS u režiji Ministarstva sporta Srpske

Od kada je prije dvije i po godine na čelo Ministarstva porodice, omladine i sporta RS došla Jasmina Davidović sportskim radnicima je postajalo sve jasnije da su bili u zabludi kada su mislili da ne može biti gore od ministrovanja Proke Dragosavljevića.

Read more...
Velemajstor Predojević u 8 ekipnih nastupa osvojio 8 medalja PDF Print E-mail
borki - predojevic
Tuesday, 15 December 2015 21:25

U martovskom broju "Teslićkih novosti" objavljeni su rezultati velemajstora Borkija Predojevića u ekipnoj konkurenciji ostvareni u prvom kvartalu 2015.

Ovdje donosimo pregled rezultata u prvih 11 mjeseci.

Naime, igrajući za austrijski Šahovski klub "MPÖ Marija Saal 1" na drugoj i trećoj tabli, klub je zauzeo 1. i 2. mjesto na dva takmičenja, a Šahovski klub "Valerenga" iz Osla/Norveška zauzeo je 2. mjesto, dok je Predojević igrao prvu tablu.

Četvrti nastup je za Šahovski klub "Jelica PEP" iz Goračića/Srbija na "Jelica kupu 2015". Borki igra prvu tablu i osvaja 9 poena iz 11 partija, što je najbolji rezultat u ekipi, a klub zauzima 1. mjesto.

Peto ekipno takmičenje je nastup za Šahovski klub "TSV Schönaich 1" u Trećoj ligi Njemačke-sjever. Igrajući prvu tablu, klub je osvojio 1. mjesto i prelazi u viši rang takmičenja - 2. Bundesligu Njemačke.

Šesti nastup je sa Šahovskim klubom "Bosna" iz Sarajeva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Klub je zauzeo 1. mjesto (10. titula šampiona BiH), Predojević je igrao na prvoj tabli i osvojio 7 poena iz 8 partija, što je bio najbolji rezlutat na prvoj tabli i velemajstorski performans od 2.616 poena.

Slijedi nastup u Prvoj ligi Srbije za Šahovski klub "Jelica PEP", Predojević ponovo igra prvu tablu i osvaja 7 poena iz 11 partija, a klub zauzima 2. mjesto.

Osmi nastup je u Prvoj ligi Hrvatske za Šahovski klub "Liburnija" iz Rijeke, Borki osvaja 7 poena iz 9 partija, a klub osvaja 2. mjesto. Ostvareni učinak predstavlja najbolji rezultat u ekipi, najbolji rezultat na trećoj tabli i drugi rezultat lige.

Ako sumiramo rezultate ekipnih takmičenja do sada, od 8 nastupa osvojeno je 8 medalja (četiri zlatne - Njemačka, Austrija, Srbija, BiH, tri srebrne - Norveška, Austrija, Hrvatska, i jedna bronzana - Srbija). Predojević je igrao pet puta prvu tablu, dva puta treću tablu i jedanput četvrtu tablu. Pet puta je postigao najbolji rezultat u ekipi (Austrija dva puta, Norveška, Srbija, Hrvatska), a pet puta je postigao najbolji rezultat igrajući na određenoj tabli (Austrija dva puta, Norveška, BiH, Hrvatska). Jedanput je ostvario najbolji rezultat lige (Austrija) i dva puta treći rezultat lige (Srbija, Hrvatska). Na četiri takmičenja Borki je ima rejting performans veći od 2.600 poena, a na dva takmičenja veći od 2.700 poena.

Od ukupno 70 odigranih partija imao je samo 2 poraza, 44 pobjede i 24 remija. Po normalnom tempu, u 48 odigranih partija ostvareno je 26 pobjeda, 21 remi i jedan poraz. Po ubrzanom tempu, od 22 odigrane partije ostvareno je 18 pobjeda, 3 remija i jedan poraz.

Kruna Borkijevih ovogodišnjih nastupa je povjerena mu komentatorska loža na 24. Evropskom ekipnom šahovskom kupu u Skoplju u oktobru, a gosti su mu bili: Antoaneta Stefanova (Bugarska), treća šahistkinja svijeta, Fabiano Karuana (Italija), treći na svijetu, Vladimir Kramnik (Rusija) sedmi, Majkl Adams (Engleska) dvadesettreći, Badur Đobava, Janik Peletje i ostali. Ovo je još jedan novi segment rada u njegovoj šahovskoj karijeri.

Predojević je i ove godine, od 1. januara 2015. do sada, najbolji šahista Bosne i Hercegovine.

Do kraja kalendarske godine slijedili su nastupi u austrijskoj, njemačkoj i norveškoj ligi za narednu sezonu 2015/16. godine.

Borislav Predojević

Last Updated on Saturday, 23 January 2016 16:49
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting