Početna Borki Predojević Predojevićev ŠK Valerenga šampion Norveške

Nekad bilo...

ŠKOLA SA DVA MAJSTORA Naučili da igraju šah prije 8 godina, a danas rado pomažu mlađim drugarima u "Skakaču"

Bojan Maksimović (15) najmlađi je banjalučki FIDE (World Chess Federation) majstor. Ovaj član škole šaha "Skakač", s obzirom na to da je titulu osvojio sa 14 i po godina, drugi je najmlađi majstor u istoriji Bosne i Hercegovine.

Read more...
Predojevićev ŠK Valerenga šampion Norveške PDF Print E-mail
borki - predojevic
Wednesday, 09 March 2016 10:39

Velemajstor Borki Predojević već četiri sezone (od 2013. godine) nastupa za Šahovski klub Valerenga iz Osla (Norveška).

Osim značajnog rezultata, to jest plasmana iz druge u prvu šahovsku ligu Norveške (2013), klub je u takmičarskoj sezoni 2015/16. postigao najveći rezultat od osnivanja. Osvojio je prvo mjesto i titulu šampiona Norveške u Scandicserien ili Eliteserien (norveška Premijer liga).

Klub je ostvario 8 pobjeda i 1 remi, sa ukupno 17 meč bodova i 42½ poena.

Za klub su nastupili sljedeći šahisti: Borki Predojević (BIH) 6½/8, Markus Rager (AUT) 4½/5, Arijan Tari (NOR) 7½/9, Kristijan Stuvik Holm (NOR) 4/7, Johan-Sebastijan Kristijansen (NOR) 7/8, Magne Sagafos (NOR) 2/4, Evgeni Romanov (RUS) 3/3, Brede Aleks Kvisvik (NOR) 4½/6, Odin Blikra Vea (NOR) 1½/2 i Marin Bosiočić (CRO) 2/2.

Pojačanja

Velemajstor Borki Predojević je odigrao 8 partija, po četiri na prvoj i drugoj tabli, ostvario 5 pobjeda (Peter Stokstad, Sem Kolins, Hakon Strand, Berge Ostenstad, Even Tingstad) i 3 remija (Maksim Turov, Frode Olav Olsen Urkedal, Simen Agdestajn), te zaradio 4,7 novih rejting poena, da bi u konačnom obračunu njegov rejting iznosio 2.652 poena.

Borki je dao svoj doprinos uspjehu Šahovskog kluba Valerenga ne samo kao igrač, već i kao kapiten i trener ekipe. Povjerenje uprave kluba je opravdao angažovanjem velemajstora Markusa Ragera iz Austrije i Marina Bosiočića iz Hrvatske za tekuću sezonu, što je, pored odlične igre najperspektivnijih mladih šahista Norveške (Tari, Holm i Kristijansen), bilo ključno za ovaj veliki uspjeh kluba.

Na fotografiji su: Predojević (kapiten i trener), Bosiočić, Tari, Rager, Dag Danijelsen (predsjednik kluba), Kristijansen, Sagafos, Stuvik Holm.

Konačan plasman:

  1. Valerenga 17
  2. SK 1911 16
  3. OSS 13
  4. Asker 11
  5. Bergens 9
  6. Black Knights 8
  7. Stavanger 7
  8. Tromso 5
  9. Trondheim 2
  10. Sotra 2

(Borislav Predojević)

Last Updated on Saturday, 02 April 2016 23:42
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting