Početna

Nekad bilo...

Bojan Maksimović dobio mini meč protiv FIDE majstora

Sjajno drugo mjesto osvojio je Bojan Maksimović, član Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, na open turniru koji je 5. novembra organizovao beogradski ŠK Radnički.

Read more...
Denis Kadrić velemajstor! PDF Print E-mail
Saturday, 10 January 2015 17:54

Prešavši magičnu brojku od 2.500 ELO poena publikovanih na januarskoj rejting listi FIDE, Denis Kadrić je prešao i posljednju stepenicu ka osvajanju titule velemajstora!

Ove značajne poene osvojio je na turniru u Dalasu, čiji je stanovnik postao 2014. Ostala je još formalnost u vidu potvrđivanja najveće šahovske titule od strane FIDE komiteta, javlja ENI news.

Devetnaestogodišnji Kadrić je brucoš na Univerzitetu Teksas i član njihovog šahovskog tima zajedno sa mladim šahistima Berkesom, Kalugarom, Kosincevom, Kricom, Holtom...

Denis se šahom počeo baviti 2005. i u proteklih 10 godina ostvario je brojne uspjehe. Od 2007. do 2012. bio je apsolutni prvak BiH u svojoj kategoriji.

U 2014. je bio član muške selekcije BiH na Olimpijskim igrama u Tromsu, gdje je osvojio 6½ poena iz 10 partija.

Na 23. smotri najboljih mladih evropskih šahista u Budvi 2013. Kadrić je u grupi do 18 godina osvojio sjajno 4. mjesto. U julu 2012. na Evropskom kadetskom prvenstvu u ubrzanom šahu postao je apsolutni prvak Evrope u konkurenciji 198 igrača iz 17 zemalja.

Kao seniorski reprezentativac BiH nastupio je 2012. na Olimpijadi u Istanbulu i ostvario najbolji rezultat u reprezentaciji sa pet pobjeda, tri remija i jednim porazom. Tada je ispunio i završnu normu za velemajstora sa 6½ poena iz 9 partija.

Last Updated on Saturday, 10 January 2015 17:59
 

Anketa

Da li će šah biti uveden u škole u BiH?
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting