Početna

Nekad bilo...

Nastavak treninga u Školi šaha "Skakač" 13. avgusta

Zbog učešća Škole šaha "Skakač" na Prvoj ligi Republike Srpske za omladince, koja počinje u subotu, 6. avgusta, u Dvorovima, treninzi će se nastaviti 7 dana kasnije.

Read more...
Igrajte šah dok četujete na Facebook Messengeru PDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2016 22:51

Za šta sve koristite Facebook Messenger? Naravno, da četujete sa prijateljima, šaljete fotke, GIF-ove, za video pozive. Možete i novac da šaljete putem Messengera, ali, da li ste ikada igrali igricu sa prijateljima dok četujete?!

I to je moguće!

Facebook Messenger je omogućio da igrate igricu dok četujete, i to šah, a da ne morate da instalirate neku drugu aplikaciju. Ono što vam treba je korak kojim ćete otključati ovu skrivenu igru.

Sve što treba da uradite jeste da ukucate @fbchess play i kliknete Enter, tokom četovanja, i tabla za šah će se pojaviti. Osoba koja je inicirala igru biće bijeli igrač, njen je prvi potez, a evo i prečica za igranje.

Na primjer, hoćete da pomjerite drugog pijuna sa lijeve strane i to jedno polje, treba da napišete @fbchess PB3 ili jednostavnije @fbchess B3.

Za pomoć tokom igre ukucajte @fbchess help. Poteze možete da poništite kada ukucate @fbchess undo, ali vaš protivnik mora da prihvati zahtjev za poništenje poteza.

Tokom igre možete da četujete, a onda da nastavite igranje tako što ponovo ukucate kod za igricu.

FB Chess dostupan je i za mobilne i za desktop platforme.

Last Updated on Tuesday, 09 February 2016 22:52
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting