Početna

Nekad bilo...

Na "mamutskom" turniru u Beogradu 263 igrača

Čak 263 igrača iz BiH, Makedonije, Crne Gore, Švedske, SAD i Srbije nastupila su na Trećem memorijalnom brzopoteznom turniru "Moma Vučićević", odigranom 23. decembra u Beogradu.

Read more...
Damljanoviću "Trofej Beograda", Maši i Bojanu Maksimoviću "petice" PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Saturday, 02 December 2017 23:27

Čak 177 igrača iz 16 država nastupilo je na 31. međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda, održanom od 24. novembra do 2. decembra, a nakon 9 kola trijumfovao je domaći velemajstor Branko Damljanović sa 7½ poena.

Isti broj poena, ali i slabiji dodatni kriterijum, imao je turski inter Umut Atakiši.

Među takmičarima su se našli i banjalučki majstori, Bojan i Maša Maksimović, članovi Škole šaha "Skakač", koji su osvojili po 5 poena. Bojan je imao startni broj 29, ali je završio na 54. mjestu, izgubivši 9,8 rejting poena. S druge strane, Maša je, sa 113. rejtingom, stigla do 61. pozicije, pri čemu će od 1. januara na FIDE listi imati dodatnih 109,6 rejting poena!

Izdvajamo lijepu pobjedu Bojana Maksimovića nad litvanskim ženskim FIDE majstorom Daivom Batite i remi sa rumunskim interom Neboisom Ilijinom, te Mašine trijumfe nad ruskim i makedonskim FIDE majstorima, Dmitrijem Šurikinom i Dimitrom Kačakovskim. Takođe, remizirala je sa hrvatskim međunarodnim majstorom Rikardom Medančićem, kao i sa Robertom Veleskim, majstorom iz Makedonije.

Koliko je "Trofej Beograda" u hotelu "Centar Balašević" bio jak govori podatak da je nastupilo 12 muških i jedan ženski velemajstor, 12 muških i 3 ženska intera, te 23 muška i 3 ženska FIDE majstora.

Igrači su na raspolaganju imali po 90 minuta za 40 poteza, uz bonus od 15 minuta za preostali dio partije, pri čemu je za svaki povučeni potez igrač dobijao 30 sekundi bonusa.

Konačnu tabelu pogledajte OVDJE.

Direktor turnira je Dragan Kotevski, a sudili su Dragan Babić, Novak Jiri, Miloš Nikolić i Predrag Milićević.

Organizator je Šahovski savez Beograda.

Last Updated on Tuesday, 20 February 2018 19:47
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting