Početna

Nekad bilo...

Mladost nadjačala iskustvo: "Skakač" ULJEPŠAO DAN penzionerima

Ekipa Škole šaha "Skakač", sastavljena od igrača do 11 godina starosti, odigrala je 1. oktobra prijateljski meč protiv domaćeg sastava Doma penzionera u Banjaluci, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.

Read more...
Igračka i trenerska 2017. godina Borkija Predojevića PDF Print E-mail
Sunday, 01 April 2018 16:57

Velemajstor Borki Predojević je u prethodnoj godini ostvario niz odličnih rezultata.

U ekipnoj konkurenciji odigrao je 7 takmičenja i osvojio 6 medalja: tri zlatne medalje, dvije srebrne i jednu bronzu.

Po drugi put je šampion Norveške sa Valerengom, igrajući na prvoj i drugoj tabli. Predvodeći ŠK Bosna iz Sarajeva i igrajući na prvoj tabli ostvarena je dvanaesta titula šampiona Bosne i Hercegovine. S austrijskim klubom "Maria Sal" osvojeno je prvo mjesto u brzopoteznom šahovskim takmičenju.

Drugo mjesto i tutula vicešampiona Hrvatske je osvojena sa Liburnijom iz Rijeke. Treća mjesta su osvojena sa klubovima "Maria Sal" i njemačkim Zolingenom u standardnom šahu.

Nastup sa podmlađenim sastavom šahovskog kluba "Jelica PEP" iz Goračića u Prvoj ligi Srbije obezbijedio je četvrto mjesto.

Predojević je zvanično trener/selektor nacionalnog tima Austrije, sa kojim je debitovao na Evropskom ekipnom šahovskom prvenstvu, koje je održano na Kritu.

Najbolji je šahista Bosne i Hercegovine u standardnom šahu, a u brzopoteznom šahu je u TOP 100 šahista svijeta, trenutno na 77. mjestu.

U oblasti trenerskog rada ostvareni su značajni rezultati sa velemajstorima Salomon Johanom iz Norveške, Čandra Akšatom iz SAD, Tari Arjanom iz Norveške (juniorski šampion svijeta) i Dronavali Harikom iz Indije (plasirala se u polufinale Svjetskog šahovskog kupa za žene, Teheran/Iran).

(Borislav Predojević)

Last Updated on Saturday, 26 May 2018 13:22
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting