Početna

Nekad bilo...

Termini za treninge u Školi šaha "Skakač" tokom septembra

U septembru, mjesecu u kojem počinje nova školska godina, nastavljaju se treninzi u Školi šaha "Skakač" (Banjaluka).

Read more...
Škola šaha "Mat" iz Teslića u debiju izborila plasman u Prvu ligu RS PDF Print E-mail
Wednesday, 23 May 2018 12:22

U debitantskom nastupu u seniorskoj konkurenciji na Drugoj ligi Republike Srpske, koja je održana od 17. do 20. maja 2 u Kotor Varošu, Škola šaha "Mat" iz Teslića je osvojila drugo mjesto.

Po odluci rukovodstva škole, koje je smatralo da su ispunjeni minimalni i neophodni uslovi za prvi nastup Škole šaha "Mat" u seniorskoj konkurenciji, pristupilo se realizaciji zamišljenog. Zbog razjedinjenosti teslićkog šaha koje traje više od deceniju i po, nije bilo moguće oformiti ekipu samo od teslićkih šahista. Moralo se pristupiti izboru i pregovorima sa šahistima iz bliže sredine. Naišli smo na veliko razumijevanje i izuzetnu podršku naših sagovornika.

Pored petorice Teslićana, nastupila su i dvojica iz Prijedora i jedan iz Banjaluke. Ekipa je nastupila u sastavu: IM Dušan Lekić (Banjaluka), FM Željko Simić, FM Draško Babić (Prijedor), MK Veselin Krgović, MK Igor Drinčić (Prijedor), Marko Lipovčić, MK Krešimir Hudolin i Željko Kovačević.

Za početak veoma dobar rezultat. Poraz je doživljen samo u direktnom susretu od prvoplasiranog ŠK Kotor Varoš.

Tabela

  1. Kotor Varoš 16 meč bodova (39½ poena)
  2. ŠŠ Mat, Teslić 14 (40)
  3. Kozara, Gradiška 11 (27½ )
  4. Ribnik 9 (26½ )
  5. Vitorog, Šipovo 7 (21½)
  6. Lijevče, Nova Topola 6 (23½)
  7. OŠK Sloga, Doboj 6 (20½)
  8. Gambit, Banjaluka 3 (15)
  9. Potkozarje, Gornji Podgradci 0 (2)

Pojedinačni rezultati šahista ŠŠ "Mat": Dušan Lekić 7/8, Željko Simić 7½/8, Draško Babić 6½/8, Veselin Krgović 4½/7, Igor Drinčić 5/5, Marko Lipovčić 8/8, Krešimir Hudolin 1/2, Željko Kovačević ½/2.

Za najbolje igrače po tablama na Drugoj ligi Republike Srpske proglašeni su: 2. tabla - FM Željko Simić 7½ /8, 3. tabla - FM Draško Babić 6½ /8, 5. tabla - MK Igor Drinčić 5/5 i 6. tabla - Marko Lipovčić 8/8.

Posebno treba istaći rezultat najmlađeg Marka Lipovčića (12 godina) sa 8 pobjeda iz isto toliko partija i koji je bez dana odmora nastavio takmičenje poslije osvojene zlatne medalje i šeste titule šampiona Bosne i Hercegovine na 19. kadetsko i juniorskom prvenstvu BiH u Neumu.

Od 2019. godine Škola šaha "Mat" se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

(Borislav Predojević)

Last Updated on Wednesday, 23 May 2018 12:26
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting