Početna

Nekad bilo...

Aktivnosti Škole šaha "Skakač" u septembru

Tokom septembra u Školi šaha "Skakač" je predviđeno 8 termina za trening.

Read more...
Sigurna igra Rijada Burovića na turniru u znak sjećanja na Meštrovića PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Sunday, 01 July 2018 16:46

Šest pobjeda i jedan remi imao je FIDE majstor Rijad Burović na drugom Memorijalnom kadetskom turniru "Zvonimir Meštrović", odigranom 16. juna u Sarajevu, što mu je bilo dovoljno za trijumf.

On je remizirao jedino sa drugoplasiranim Markom Ninkovićem, članom Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, dok je treće mjesto izborio Nermin Haznadar.

Banjalučki klub su, uz Marka, predstavljala još 4 igrača. Zajedno su skupili 24 poena iz 35 partija, što daje 68,6 odsto uspješnosti.

Škola šaha "Skakač"

Goste je na otvaranju pozdravila Azra Mahmutagić, predsjednik OŠK Junior, a o Zvonimiru Meštroviću su govorili Želimir Marković, Midhat Mahmutbegović, Rešad Tutić i Mirza Miralem.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu za rejting se takmičilo 39 šahista do 18 godina starosti. Oni su odigrali 7 partija po Švajcarskom sistemu, uz tempo od 15 minuta.

Pobjedniku je pripao pehar, tri prvoplasirana u sveukupnom plasmanu, kao i u grupama do 8 i do 10 godina, dobili su medalje i diplome, a kao utješne nagrade uručene su knjige.

Sara Vuković i Ana Ostojić bile su najbolje u grupi kadetkinja do 10 godina, Ehlimana Babajić, Pika Radej i Nađa Hadžiabdić u dvije godine starijoj grupi, Tarik Odžak, Adi Karić i Afan Dolovac kod dječaka do 8, a Harun Kulić, Daris Kulić i Bruno Glas u grupi do 10 godina.

Turnir je organizovao OŠK Junior u znak sjećanja na internacionalnog majstora i trenera koji je veći dio šahovske karijere posvetio radu sa mladim šahistima.

Za regularnost takmičenja brinuli su Mirza Miralem, Muharem Višnjić i Adnan Mahmutagić.

Last Updated on Sunday, 01 July 2018 16:49
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting