Početna

Nekad bilo...

Bojan Maksimović treći, Maša 12. na "Radovom" openu

Open turnir ŠK Rad iz Beograda postaje redovna destinacija na kojoj se takmiče Maša i Bojan Maksimović, članovi Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke.

Read more...
Maša Maksimović najtalentovanija sportistkinja Banjaluke PDF Print E-mail
Monday, 18 February 2019 22:07

Maša Maksimović, član Škole šaha "Skakač", proglašena je večeras za najtalentovanijeg sportistu Banjaluke u ženskoj kategoriji, na ceremoniji održanoj u sportskoj dvorani "Borik".

Zbog školskih obaveza Maša nije prisustvovala proglašenju, pa je priznanje u njeno ime preuzeo brat Bojan.

Maša je u 2018. nastupila, kao prva Banjalučanka, na čelnoj tabli za reprezentaciju BiH na Olimpijadi za žene u Gruziji, dok je u Letoniji zauzela 11. mjesto na Evropskom prvenstvu za mlade, u grupi do 18 godina. To je, ujedno, najbolji rezultat koje su postigle kadetkinje iz BiH na smotrama najboljih evropskih šahistkinja u standardnom šahu.

Kajakašu Darku Saviću i atletičarki Nikoliji Stanivuković večeras su uručene nagrade za najuspješnije sportiste u muškoj, odnosno ženskoj seniorskoj kategoriji, u okviru 17. Izbora najboljeg sportiste grada Banjaluka za prošlu godinu.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je uručio nagradu Saviću, istakao je značaj ove manifestacije kako bi se na pravi način odalo priznanje najboljima, ali i da se da motiv mladima da se bave sportom i trude da postižu rezultate.

- Vjerujem da su pred nama godine u kojima će banjalučki sport, koji ima dugu tradiciju, ostvarivati sve bolje rezultate - rekao je Radojičić.

On je istakao da grad intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture za sportiste, kako bi oni u Banjaluci imali što bolje uslove za treniranje.

Nagradu Nikoliji Stanivuković uručio je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, koji je rekao da je ova manifestacija potvrda da Banjaluka na pravi način valorizuje sportske rezultate, te da je opredijeljena i da otvara nove prostore za mlade koji žele da se bave sportom.

- Sportisti su naši najveći potencijali i u njih treba što više da ulažemo, da pravimo bazu kvalitetnih mladih sportista - rekao je Talić.

Za najuspješnijeg sportistu pojedinca u sportu za invalidna lica proglašen je stonoteniser Aleksej Radukić, dok je Marinku Umičeviću pripala specijalna nagrada za doprinos razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluke.

Nagrada za životno djelo uručena je košarkakaškom radniku Radoslavu Saviću, dok je karatista Pavle Dujaković proglašen za najtalentovanijeg sportistu u muškoj kategoriji.

Plivački klub "Olimp" i Ženski košarkaški klub "Orlovi" proglašeni su za najuspješnije sportske organizacije u muškoj i ženskoj kategoriji, dok je za najuspješniji sportski dogođaj proglašen ATP Čelendžer teniski turnir "Srpska open".

Manifestaciji su prisustvovali i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, bivši proslavljeni sportisti, te predstavnici javnog, kulturnog i sportskog života grada Banjaluke.

(Srna, B. Tomić)

Last Updated on Monday, 18 February 2019 22:16
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting