Početna Festival prijateljstva MATIRAJMO PREDRASUDE Festival prijateljstva 17. marta, novine u prijavi učesnika

Nekad bilo...

Bojan najbolji cugeraš na turniru Radničkog, Maša peta

Bojan Maksimović, FIDE majstor i član banjalučke Škole šaha "Skakač", ostvario je još jedan zapažen rezultat, pobijedivši 9. septembra na brzopoteznom turniru ŠK Radnički u Beogradu.

Read more...
MATIRAJMO PREDRASUDE Festival prijateljstva 17. marta, novine u prijavi učesnika PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Tuesday, 20 February 2018 22:31

Festival prijateljstva "Matirajmo predrasude" biće održan četvrti put, u subotu, 17. marta, u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci, sa početkom u 10 sati.

Organizator, Škola šaha "Skakač", ni ove godine ne odustaje od provjerene formule; turnir je pozivnog karaktera, nastupiće šahisti s (maksimalno) titulom majstorskog kandidata i šahistkinje s titulom FIDE majstora, pri čemu organizator zadržava pravo slanja posebne pozivnice igraču s višom titulom.

Turnir će biti rejtingovan, kao i 2016. i 2017, kada su na rejting listu za ubrzani šah dospjela 42 nova igrača, dok su najznačajnije novosti da će se ponovo igrati 7 kola, te da će, pored dosadašnjih 6, biti uvedeni novi pehari s obzirom da će više od 60 odsto učesnika biti uzrasta do 18 godina.

Naime, svih 59 učesnika Otvorenog prvenstva Škole šaha "Skakač", odigranog 17. februara, steklo je pravo učešća na Festivalu prijateljstva!

Važna novost je da su, zbog bezbjednosne provjere, svi učesnici, njihovi pratioci, prijatelji, rodbina i gosti, obavezni da organizatoru takmičenja do 5. marta potvrde učešće i dostave JMB i broj lične karte odnosno pasoša, ukoliko igrač dolazi iz inostranstva.

U druge svrhe se ovi podaci neće koristiti.

Takođe, igrači koji nisu dobili poziv, a žele da učestvuju, mogu da se prijave organizatoru kako bi bili stavljeni na listu rezervi. Oni će najkasnije do 11. marta biti obaviješteni da li su uvršteni u listu učesnika, što će zavisiti od potvrde učešća pozvanih.

Onima koji ne dostave tražene podatke neće biti omogućen ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srpske!

Takmičari se moraju pridržavati "dress codea", poštujući primjerenost oblačenja u skladu sa propisima FIDE, a ujedno poštujući i prostor i instituciju Narodne skupštine Republike Srpske, koji je ustupljen na korištenje.

Na ovaj način se nastavlja zamisao koja je nastala 2015. u saradnji s Ambasadom Njemačke u BiH, čime se još jednom pokazuje da je projekat postao samoodrživ, a turnir - iako nije nagradnog karaktera - prerastao u događaj na koji se rado dolazi.

Manifestacija se, podsjetimo, organizuje u cilju promocije multikulturalnosti, saradnje i boljeg razumijevanja među različitim društvenim grupama u našoj zemlji.

Na takmičenju će učestvovati najmanje 100 šahista - predstavnici svih etničkih grupa u BiH, osobe sa invaliditetom, kadeti, kadetkinje, omladinci i omladinke, žene, seniori, RVI...

Gost festivala je Bojan Maksimović, najmlađi FIDE majstor u istoriji Banjaluke, koji će odigrati simultanku na 15 tabli.

Slično ranijim takmičenjima, na otvaranju će se predstaviti mališani iz Predškolske ustanove "Kockica".

Igrači će na raspolaganju tokom 7 kola, parovanih po Švajcarskom sistemu, imati po 10 minuta za partiju i dodatnih 5 sekundi za svaki povučeni potez.

Organizator je obezbijedio garniture i digitalne šahovske satove.

Raspored igranja:

  • 10.30 - 11.00         I kolo
  • 11.10 - 11.40         II kolo
  • 11.50 - 12.20         III kolo
  • 12.30 - 13.00         IV kolo
  • 13.00 - 13.40         Ručak
  • 13.45 - 14.15         V kolo
  • 14.25 - 14.55         VI kolo
  • 15.05 - 15.35         VII kolo

Pobjedniku će pripasti veliki pehar, dok će manji pehari biti uručeni najuspješnijima po kategorijama, koje će do kraja mjeseca biti objavljene, ali ono što je sigurno je da jedan pehar ide u ruke najbolje plasiranoj osobi sa invaliditetom.

Organizator je, pored medalja za tri prvoplasirana takmičara, obezbijedio diplome i zahvalnice za sve učesnike.

Potvrda učešća, sa traženim podacima (poželjno i telefon), dostavljaju se isključivo na mejl This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Izvještaj sa prvog Festivala prijateljstva "Matirajmo predrasude" pročitajte OVDJE.

Izvještaj sa drugog Festivala prijateljstva "Matirajmo predrasude" pročitajte OVDJE.

Izvještaj sa trećeg Festivala prijateljstva "Matirajmo predrasude" pročitajte OVDJE.

Last Updated on Sunday, 01 April 2018 13:15
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting