Početna Festival prijateljstva Na Festivalu prijateljstva "MATIRAJMO PREDRASUDE" 59 mladih igrača

Nekad bilo...

Sara Jaćimović pobjednica osmomartovskog turnira u Prijedoru

Sara Jaćimović, ženski FIDE majstor, pobjednik je petog Osmomartovskog turnira, koji je 11. marta organizovao ŠK Rudar iz Prijedora.

Read more...
Na Festivalu prijateljstva "MATIRAJMO PREDRASUDE" 59 mladih igrača PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Saturday, 10 March 2018 23:09

Čak 120 igrača sa rejting lista Danske, Hrvatske, Srbije i BiH potvrdilo je učešće na četvrtom Festivalu prijateljstva "Matirajmo predrasude", koji će biti održan 17. marta u Banjaluci.

Među njima nalazi se čak 59 igrača mlađih od 18 godina, čime je Škola šaha "Skakač", kao organizator turnira, još jednom potvrdila da najveću pažnju poklanja šahovskoj budućnosti, popularizaciji i omasovljenju drevne igre na našim prostorima.

Oni će se takmičiti zajedno, ali će, osim sveukupnom pobjedniku, pehari biti dodijeljeni u još 9 (pod)grupa. Za podgrupe su se do sada prijavili:

  • seniori - 50
  • žene - 5
  • osobe sa invaliditetom - 6
  • dječaci do 10 godina - 13
  • djevojčice do 10 godina - 5
  • dječaci do 14 godina - 21
  • djevojčice do 14 godina - 7
  • dječaci do 18 godina - 9
  • djevojčice do 18 godina - 4

Igrači dolaze iz 16 gradova, a oni će se tokom 7 kola parovanih po Švajcarskom sistemu, uz tempo od 10 minuta po igraču i bonus od 5 sekundi za svaki povučeni potez, boriti za što bolji rejting.

Podsjetimo da su na prethodna dva turnira na rejting listu za ubrzani šah prvi rejting dobila 42 igrača.

Šahisti koji se trenutno ne nalaze na listi učesnika, koja će biti objavljena početkom sljedeće nedjelje, ipak imaju veliku mogućnost da zaigraju, ukoliko se na dan takmičenja pojave u sali.

Naime, ranijih godina se dešavalo da se do 20 odsto igrača, iako je potvrdilo učešće, uopšte ne pojavi do 9.30. Tada na scenu stupaju šahisti sa rezervne liste.

Prijave za rezervnu listu, sa potrebnim podacima, zainteresovani treba da pošalju do četvrtka, 15. marta, isključivo na mejl This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Last Updated on Sunday, 01 April 2018 13:14
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting