Početna Kadeti/Omladinci Talentovana Đurđina Gajović svaku medalju posvećuje pokojnom ocu

Nekad bilo...

Škola šaha "Skakač": CIRKUS u režiji Ministarstva sporta Srpske

Od kada je prije dvije i po godine na čelo Ministarstva porodice, omladine i sporta RS došla Jasmina Davidović sportskim radnicima je postajalo sve jasnije da su bili u zabludi kada su mislili da ne može biti gore od ministrovanja Proke Dragosavljevića.

Read more...
Talentovana Đurđina Gajović svaku medalju posvećuje pokojnom ocu PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Monday, 17 April 2017 11:08

Desetogodišnja učenica petog razreda Osnovne škole "Pale" Đurđina Gajović, osim što je odličan đak, talentovana je mlada šahistkinja koja svaku osvojenu medalju posveti pokojnom ocu.

Gajovićeva kaže da ju je otac naučio šahu kada je imala 7 godina, jer je to dobra i korisna igra koja doprinosi boljem, bržem i kreativnijem razmišljanju.

Ona objašnjava da je šah igra u kojoj su važni samokontrola i sposobnost koncentracije.

"Prvo mjesto osvojila sam prošle godine na Kadetskom prvenstvu Republike Srpske u kategoriji djevojčica do 10 godina", ističe Gajovićeva.

Nakon toga, otišla je na državno takmičenje, gdje je osvojila četvrto mjesto.

Prema njenim riječima, ove godine išla je na republičko takmičenje koje se održavalo u Dvorovima, na kome je bila četvrta pošto joj jedna partija "izmakla", a mogla je osvojiti i prvo mjesto.

Ona ističe da je trenira Boris Popić u Šahovskom klubu "Romanija" Pale, koji obuhvata oko 15-ak juniora u dobi od 10 do 12 godina.

Učiteljica Milijana Lizdek ističe da je Đurđina u školi izuzetna - u svemu najbolja, ali da se njen talenat najviše ističe kroz šah i recitovanje.

"Kada je riječ o recitovanju, na svakom takmičenju u našoj regiji u svojoj kategoriji uvijek osvaja prvo mjesto", napominje Lizdekova.

Ona ukazuje na to da Đurđinina majka sama radi, odgaja troje djece, pa bi bilo dobro da opština, neke ustanove i organizacije na neki način pomognu nadarenoj djeci.

Đurđina sama finansira odlaske na takmičenje u šahu.

Lizdekova vjeruje da će nadarene djece biti još više i da se treba nadati tome da će društvo to prepoznati.

(Srna)

Last Updated on Friday, 16 June 2017 20:08
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting