Početna Literatura/Oprema U osvajanje tržišta kreće šahovski sat "Chess-plus"

Nekad bilo...

Bojan Maksimović savladao velemajstora Milana Zajića

Pobjednik 13. memorijalnog turnira "Uroš Dinić", igranog 9. jula u okviru festivala "Sportsko leto" u Paraćinu, bio je srpski velemajstor Branko Damljanović.

Read more...
U osvajanje tržišta kreće šahovski sat "Chess-plus" PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Thursday, 31 December 2015 21:16

Šahovski sat "Chess-plus" je u 2015. godini prošao je kroz svoju prvu proizvedenu seriju, a tokom januara 2016. kroz ozbiljnu količinu proizvedenih satova planiran je ozbiljan nastup na šahovskom tržištu.

"To znači da ćemo, u dogovoru sa organizatorima turnira, pomoći da se najznačajnija takmičenja u regionu igraju na našem satu", rekao je Vladimir Šakotić, koji je od 1. januara 2016. izvršni direktor u preduzeću "Chess-plus" d.o.o iz Beograda.

Dodaje das u kroz fazu testiranja primjećeni manji kosntruktivni nedostaci na drvenom kućištu, koji su u novoj seriji u potpunosti otklonjeni, te sat sada ima izgled ozbiljnog fabričkog proizvoda, koji trpi značajno opterećenje (o čemu je planiran poseban video-materijal).

"Posebno nas hrabri činjenica da za sve ovo vrijeme softver nije pokazao nijednu grešku. Odgovorno tvrdim da je ovaj sat po svojim softverskim mogućnostima i upotrebnim karakteristikama trenutno najbolji na tržištu. Naravno, potrudićemo se da to i dokažemo", istakao je Šakotić.

Ističe da je sat djelo domaće pameti i znanja, a kada je šahovska struka u pitanju, pomoć su pružila najrelevantnija imena u toj oblasti na ovim prostorima, zaključio je Vladimir Šakotić.

Last Updated on Wednesday, 24 February 2016 18:48
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting