Početna Literatura/Oprema U osvajanje tržišta kreće šahovski sat "Chess-plus"

Nekad bilo...

Maša Maksimović donijela prvu seniorsku titulu "Skakaču"

Potpun trijumf banjalučkog šaha na pojedinačnim šampionatima Srpske za 2016. godinu donijela je Maša Maksimović (16), član Škole šaha "Skakač", koja je slavila u ženskoj seniorskoj konkurenciji, na takmičenju održanom 24. i 25. decembra u Prijedoru.

Read more...
U osvajanje tržišta kreće šahovski sat "Chess-plus" PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Thursday, 31 December 2015 21:16

Šahovski sat "Chess-plus" je u 2015. godini prošao je kroz svoju prvu proizvedenu seriju, a tokom januara 2016. kroz ozbiljnu količinu proizvedenih satova planiran je ozbiljan nastup na šahovskom tržištu.

"To znači da ćemo, u dogovoru sa organizatorima turnira, pomoći da se najznačajnija takmičenja u regionu igraju na našem satu", rekao je Vladimir Šakotić, koji je od 1. januara 2016. izvršni direktor u preduzeću "Chess-plus" d.o.o iz Beograda.

Dodaje das u kroz fazu testiranja primjećeni manji kosntruktivni nedostaci na drvenom kućištu, koji su u novoj seriji u potpunosti otklonjeni, te sat sada ima izgled ozbiljnog fabričkog proizvoda, koji trpi značajno opterećenje (o čemu je planiran poseban video-materijal).

"Posebno nas hrabri činjenica da za sve ovo vrijeme softver nije pokazao nijednu grešku. Odgovorno tvrdim da je ovaj sat po svojim softverskim mogućnostima i upotrebnim karakteristikama trenutno najbolji na tržištu. Naravno, potrudićemo se da to i dokažemo", istakao je Šakotić.

Ističe da je sat djelo domaće pameti i znanja, a kada je šahovska struka u pitanju, pomoć su pružila najrelevantnija imena u toj oblasti na ovim prostorima, zaključio je Vladimir Šakotić.

Last Updated on Wednesday, 24 February 2016 18:48
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting