Početna Najave Šahisti iz Sankt Peterburga na turneji u Republici Srpskoj

Nekad bilo...

Raspored aktivnosti Škole šaha "Skakač" u februaru

Nakon jednomjesečne pauze, u februaru se nastavljaju aktivnosti Škole šaha "Skakač", a prvi na redu je nastup na Svetosavskom turniru za mlade u Banjaluci.

Read more...
Šahisti iz Sankt Peterburga na turneji u Republici Srpskoj PDF Print E-mail
Friday, 02 June 2017 10:07

Međunarodni šahovski turniri za mlade "Slovensko bratstvo" biće organizovani u Republici Srpskoj povodom 25. juna, Dana ujedinjenja svih Slovena.

U posjetu šahistima Srpske dolazi delegacija iz Rusije, koja broji preko 40 članova.

Tom prilikom će gosti biti ugošćeni u tri grada Srpske, prvo u Dvorovima od 8. do 17. juna, zatim u Trebinju od 18. do 24. juna i potom u Tesliću od 25. do 28. juna. U sva tri mjesta gostima će biti upriličeni šahovski turniri, prijemi kod gradonačelnika, posjete turističkim destinacijama Srpske i zajednička druženja.

Šahovski savez Republike Srpske u saradnji sa ŠK Savremenik iz Sankt Peterburga iz Rusije organizuje međunarodni rejting turnir u standardnom šahu "Slovensko bratstvo - Banja Dvorovi 2017".

Turnir će se održati od 9. do 13. juna u hotelu "Sveti Stefan", a svečano otvaranje je zakazano za petak, 9. juna, u 16 časova. Biće odigrano 9 kola uz tempu od 90 minuta po igraču i 30 sekundi bonifikacije za svaki odigrani potez.

Raspored kola je 1+2+2+2+2. Posljednje, 9. kolo, počinje 13. juna u 16 časova.

Pravo učešća imaju svi mladi šahisti do 20 godina (rođeni 1997. i kasnije), koji imaju rejting do 2.100 poena.

Turnir se rejtinguje za FIDE listu standardni šah.

Upisnine za učešće nema, a svi učesnici će dobiti poklone iznenađenja. Tehnički organizator, ŠK "Svetozar Gligorić - Panteri" Bijeljina, obezbijedio je svu opremu za takmičenje!

Nagrade najuspješnjima će biti raspoređene na sljedeći način:

  • prva tri mjesta: pehari,medalje i diplome;
  • pobjednik dobija digitalni šahovski sat, drugoplasirani šahovsku garnituru, a od trećeg do petog mjesta takmičari će biti nagrađeni šahovskom literaturom.

Smještaj za učesnike turnira je obezbijeđen u hotelu "Sveti Stefan" Banja Dvorovi po cijeni od 40 KM (20 evra) za pun pansion, uključujući boravišnu taksu i osiguranje. Dodatne informacije u vezi smještaja možete dobiti na telefon 065/073-465 (Vlado Stojanović, organizator).

Za sve učesnike turnira je dostupna akvana od sedam bazena sa termalnom vodom, koja se nalazi u sklopu hotela, i besplatna je za korisnike pansionskih usluga. Hotel poseduje bežični internet, parking, izdvojeni restoran, teniske terene i, naravno, ljubazno osoblje koje je već mnogo puta ugostilo brojne šahiste na raznim takmičenjima.

Nakon završetka standardnog turnira uslijediće rapid turnir sa vrijednim robnim nagradama. Održaće se 14. juna sa početkom u 10 časova na istom mjestu, pri čemu takođe nema upisnine.

Pravo učešća takođe imaju kadeti i kadetkinje, kao i omladinci i omladinke do 20 godina, sa gornjom granicom od 2.100 rejting poena.

Turnir se rejtinguje za FIDE rapid listu. Biće odigrano 9 kola sa tempom od 15 minuta po igraču. Učesnici su obavezni da ponesu šahovsku opremu.

(Šahovski savez RS)

Last Updated on Tuesday, 13 June 2017 21:18
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting