Početna Najave Otvoreno prvenstvo Škole šaha "Skakač" 17. februara

Nekad bilo...

ŠKOLA SA DVA MAJSTORA Naučili da igraju šah prije 8 godina, a danas rado pomažu mlađim drugarima u "Skakaču"

Bojan Maksimović (15) najmlađi je banjalučki FIDE (World Chess Federation) majstor. Ovaj član škole šaha "Skakač", s obzirom na to da je titulu osvojio sa 14 i po godina, drugi je najmlađi majstor u istoriji Bosne i Hercegovine.

Read more...
Otvoreno prvenstvo Škole šaha "Skakač" 17. februara PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Saturday, 20 January 2018 16:14

Škola šaha "Skakač" će u subotu, 17. februara, sa početkom u 10 sati organizovati osmo klupsko prvenstvo, koje će prvi put imati otvoreni karakter.

Naime, pored polaznika "Skakača", pravo učešća će imati i svi šahisti iz BiH i inostranstva, rođeni 1998. i mlađi, koji nisu članovi četvorostrukog ekipnog omladinskog prvaka Republike Srpske.

- Kvalitet rada naše škole šaha dokazao se time što u svojim redovima imamo dva šahovska majstora, najmlađe u istoriji Banjaluke ikada. To su Maša i Bojan Maksimović. Pored njih, imamo niz talentovanih dječaka i djevojčica koji tek treba da potvrde kvalitet u seniorskoj konkurenciji - rekao je Branko Tomić, predsednik kluba.

Želeći da svojim, ali i polaznicima drugih šahovskih škola pruži odličnu pripremu za nastupajuće Kadetsko i omladinsko prvenstvo RS, u Školi šaha "Skakač" su odlučili da organizuju prvo otvoreno klupsko prvenstvo.

Polaznici Škole šaha "Skakač" su oslobođeni plaćanja upisnine, dok će ostali učesnici na ime kotizacije uplatiti po 10 KM.

Zbog planiranja prostora, prijave su poželjne do 15. februara u 20 sati, na mejl This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , mada je moguća i prijava na dan takmičenja, najkasnije 15 minuta pre početka prvenstva.

Takmičenje će se odvijati u jednoj, mješovitoj grupi, u OŠ "Ivo Andrić".

Parovaće se 9 kola po Švajcarskom sistemu, a igrači će na raspolaganju imati po 10 minuta za partiju i 5 sekundi bonusa za svaki povučeni potez.

Organizator je obezbijedio šahovske garniture i satove, kao i osvježenje u pauzi takmičenja.

Sveukupnom pobjedniku, najboljima u grupama do 10 i 14 godina starosti, te nabolje plasiranoj šahistkinji "Skakača" (nagrade nisu kumulativne) pripašće pehari, diplome i zlatne medalje, a medalje će biti uručene i za drugo i treće mjesto u sveukupnom plasmanu. Diplome za učešće biće dodijeljene svim takmičarima, dok će organizator pripremiti i nekoliko nagrada iznenađenja.

Pored toga, najuspješniji takmičari će steći direktno pravo učešća na Festivalu prijateljstva "Matirajmo predrasude", koji će "Skakač" četvrti put organizovati u drugoj polovini marta.

Sve nagrade će biti dodijeljene tokom ceremonije otvaranja Festivala prijateljstva, a igračima koji ne budu tada prisutni one će biti uručene naknadno.

Lista pobjednika (uključujući i 2 prvenstva "Gambita"):

2008. - Marko Bundalo

2009. - Milica Babić

2011. - Milica Babić

2012. - Bojan Korićanac

2013. - Bojan Korićanac

2014. - Bojan Maksimović

2015. - Bojan Maksimović

2016. - Bojan Maksimović

2017. - Bojan Maksimović

Last Updated on Sunday, 18 February 2018 13:35
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting