Početna Najave Drugi međunarodni festival "Slovensko bratstvo" od 14. do 30. juna u 3 grada Srpske

Nekad bilo...

Sjajno drugo mjesto Bojana Maksimovića u Tešnju

Remi sa velemajstorima Daliborom Stojanovićem i Milanom Vukićem, te interom Vladom Jakovljevićem, uz ostalih 5 pobeda i jedan neriješen rezultat, skor su Bojana Maksimovića, FIDE majstora i člana Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, na prvom Međunarodnom rejting turniru, igranom 18. februara u Tešnju.

Read more...
Drugi međunarodni festival "Slovensko bratstvo" od 14. do 30. juna u 3 grada Srpske PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Friday, 02 March 2018 21:22

Šahovski savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, organizovaće od 14. do 30. juna Drugi međunarodni šahovski festival "Slovensko bratstvo".

Osim domaćih šahista, učestvovaće i gosti iz Moskve, Sankt Peterburga i Južne Osetije, objavljeno je na sajtu Predstavništva Republike Srpske u Rusiji.

Prema programu, od 15. do 20. juna će u Dvorovima biti održan rejting turnir od 9 kola, uz tempo od 90 minuta po partiji i dodatnih 30 sekundi za svaki povučeni potez.

Potom, 22. juna je planiran turnir reprezentacija, a dan kasnije, u Tesliću, meč domaćih šahista i Rusije na 10 tabli, sa kontrolom vremena od 60 minuta po igraču. Odmah nakon toga slijedi i brzopotezni turnir (5') od 9 kola.

Pojedinačni kadetski i omladinski rejtingovani turnir od 9 kola i tempom od 30 minuta po učesniku igraće se 24. juna. Prvog dana se igra 5, a preostala 4 kola sutradan.

Šahovski karavan se zatim seli u Banjaluku, gdje će 27. juna biti organizovan rejting turnir za kadete. Parovaće se 9 kola, a igrači će na raspolaganju imati po 15 minuta za razmišljanje tokom partije.

Na kraju, 28. juna, igraće se brzopotezni turnir od 11 kola, uz tempo od 5 minuta po igraču.

Cilj projekta je da se razvija i jača sportska i kulturna saradnja među narodima.

Šahovski savez RS će obezbijediti nagrade u vidu pehara, diploma, medalja, stručne literature i rekvizita.

Smještaj ide na teret učesnika, a organizatori preporučuju hotele "Sveti Stefan" u Dvorovima, "Hercegovina" u Banji Vrućici i "Jelena" u Banjaluci.

Podsjetimo, prvi festival "Slovensko bratstvo" odigran je u Dvorovima, Trebinju i Tesliću od 8. do 28. juna 2017. 

Last Updated on Sunday, 08 April 2018 19:11
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting