Početna Najave Drugi međunarodni festival "Slovensko bratstvo" od 14. do 30. juna u 3 grada Srpske

Nekad bilo...

Sara Jaćimović ponovo prva, Marko Ninković peti na šestom "Automatikon" turniru

Moglo bi se reći sa sigurnošću da je Sara Jaćimović, ženski FIDE majstor iz Broda, već obezbijedila plasman na "Automatikon Supergran pri", turnir kojim će krajem 2018. biti završena serija brzopoteznih takmičenja Centra za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" iz Banjaluke.

Read more...
Drugi međunarodni festival "Slovensko bratstvo" od 14. do 30. juna u 3 grada Srpske PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Friday, 02 March 2018 21:22

Šahovski savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, organizovaće od 14. do 30. juna Drugi međunarodni šahovski festival "Slovensko bratstvo".

Osim domaćih šahista, učestvovaće i gosti iz Moskve, Sankt Peterburga i Južne Osetije, objavljeno je na sajtu Predstavništva Republike Srpske u Rusiji.

Prema programu, od 15. do 20. juna će u Dvorovima biti održan rejting turnir od 9 kola, uz tempo od 90 minuta po partiji i dodatnih 30 sekundi za svaki povučeni potez.

Potom, 22. juna je planiran turnir reprezentacija, a dan kasnije, u Tesliću, meč domaćih šahista i Rusije na 10 tabli, sa kontrolom vremena od 60 minuta po igraču. Odmah nakon toga slijedi i brzopotezni turnir (5') od 9 kola.

Pojedinačni kadetski i omladinski rejtingovani turnir od 9 kola i tempom od 30 minuta po učesniku igraće se 24. juna. Prvog dana se igra 5, a preostala 4 kola sutradan.

Šahovski karavan se zatim seli u Banjaluku, gdje će 27. juna biti organizovan rejting turnir za kadete. Parovaće se 9 kola, a igrači će na raspolaganju imati po 15 minuta za razmišljanje tokom partije.

Na kraju, 28. juna, igraće se brzopotezni turnir od 11 kola, uz tempo od 5 minuta po igraču.

Cilj projekta je da se razvija i jača sportska i kulturna saradnja među narodima.

Šahovski savez RS će obezbijediti nagrade u vidu pehara, diploma, medalja, stručne literature i rekvizita.

Smještaj ide na teret učesnika, a organizatori preporučuju hotele "Sveti Stefan" u Dvorovima, "Hercegovina" u Banji Vrućici i "Jelena" u Banjaluci.

Podsjetimo, prvi festival "Slovensko bratstvo" odigran je u Dvorovima, Trebinju i Tesliću od 8. do 28. juna 2017. 

Last Updated on Sunday, 08 April 2018 19:11
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting