Početna Najave Dvorovi domaćin Prve lige RS od 4. avgusta

Nekad bilo...

Raspored aktivnosti Škole šaha "Skakač" u februaru

Škola šaha "Skakač" je februar otvorila nastupom na Svetosavskom turniru mladih, 4. februara, a nastaviće klupskim prvenstvom 11. februara.

Read more...
Dvorovi domaćin Prve lige RS od 4. avgusta PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Wednesday, 04 July 2018 21:08

Prva liga Republike Srpske u seniorskoj, ženskoj i omladinskoj konkurenciji biće održana od 4. do 12. avgusta u Dvorovima.

Prijava osnovnih sastava je na dan početka takmičenja do 15 časova, sat kasnije je tehnička konferencija, a u 17 sati je planirano svečano otvaranje.

Pravo učešća imaju ekipe seniora, žena i omladinaca koje su stekle pravo nastupa shodno Pravilniku za ekipna takmičenja ŠS RS i koje su registrovane kod ovog saveza za 2018.

Pri tome, za ekipu seniora (6 igrača + 4 rezerve) u jednom meču mogu nastupiti najviše dva, a za ekipu šahistkinja (3 + 2) i omladinaca (4 + 2) po jedan stranac.

Status domaćeg igrača imaju i šahisti koji 5 godina uzastopno nastupaju za neki od domaćih klubova, kao i šahisti koji su na rejting listi Srbije, a žive na teritoriji Republike Srpske.

Uplata za učešće:

  • seniori - 200 KM;
  • žene - 100 KM;
  • omladinci - 70 KM.

Biće primjenjen Bergerov sistem u sve tri konkurencije, dok će takmičenje seniora biti rejtingovano. Odluka o tempu igre biće donesena na tehničkoj konferenciji.

Po tri prvoplasirane ekipe u sve tri konkurencije dobijaju pehare, diplome i medalje Šahovskog saveza Republike Srpske. Takođe će biti nagrađeni najuspješniji takmičari po tablama.

Organizator Lige je Šahovski savez RS, dok će o tehničkim detaljima u hotelu "Sveti Stefan" brinuti šahovski klubovi "Svetozar Gligorić" i Panteri iz Bijeljine.

Last Updated on Monday, 03 September 2018 21:48
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting