Početna Takmičarski šah Tri zlata zeničkom Čeliku

Nekad bilo...

Sjajno drugo mjesto Bojana Maksimovića u Tešnju

Remi sa velemajstorima Daliborom Stojanovićem i Milanom Vukićem, te interom Vladom Jakovljevićem, uz ostalih 5 pobeda i jedan neriješen rezultat, skor su Bojana Maksimovića, FIDE majstora i člana Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, na prvom Međunarodnom rejting turniru, igranom 18. februara u Tešnju.

Read more...
Tri zlata zeničkom Čeliku PDF Print E-mail
Thursday, 03 April 2014 08:43

U organizaciji Šahovskog saveza Zeničko-dobojskog kantona 9. pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo Zeničko-dobojskog kantona u šahu za 2014. održano je 29. marta.

U kategoriji do 10 godina prvo mjesto osvojio je Aldin Salčinović, ŠK "Čelik", Zenica, bez konkurencije.

U kategoriji do 12 godina prvo mjesto sa 3½ poena osvojio je Nedim Šestić, drugo mjesto sa 3 poena osvojio je Mateo Sušić, a treće mjesto sa 2½ poena Zilić Vedad, svi iz ŠK "Čelik", Zenica.

U kategoriji do 14 godina Dino Marković, član ŠK "Preporod", Zenica, sa 2½ poena osvojio je prvo, dok je Evel Karalić, član ŠK "Čelik", Zenica, sa 2 poena osvojio drugo mjesto.

U kategoriji do 16 godina Edin Ibrahimkadić, član ŠD "Tešanj", Tešanj, sa 1½ poena osvojio je prvo, a Harun Hundur, član ŠD "Tešanj", Tešanj, sa ½ poena osvojio je drugo mjesto.

U kategoriji do 18 godina član ŠK "Čelik" Zenica, Faris Čunjalo, sa 2 poena osvojio je prvo, Harun Đogić, član ŠD "Tešanj", Tešanj, sa 1poenom osvojio je drugo, a Mahir Selimović, član ŠD "Tešanj", Tešanj, bez poena zauzeo je treće mjesto.

U kategoriji juniora do 20 godina Elmedin Huremović, član ŠD "Tešanj", Tešanj, sa 3 poena osvojio je prvo, Elvin Leko, član ŠK "Čelik", Zenica, sa 2 poena osvojio je drugo, a Jakub Smaka, član ŠK "Sopot 99", Kakanj, sa 1 poenom osvojio je treće mjesto.

Veoma kvalitetno sudijski posao su obavili međunarodni sudija Fahrudin Ćerim i državni sudija Sejfudin Miskić.

Ugodan domaćin takmičenja je bio Šahovski dom u Zenici.

(ŠS ZDK, Foto Boris Budimir)

Last Updated on Wednesday, 26 November 2014 21:14
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting