Početna Škola šaha Skakač Banjaluka: Skakač - Dama 7:11 (Foto, Video)

Nekad bilo...

Bojan Maksimović treći, Maša 12. na "Radovom" openu

Open turnir ŠK Rad iz Beograda postaje redovna destinacija na kojoj se takmiče Maša i Bojan Maksimović, članovi Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke.

Read more...
Banjaluka: Skakač - Dama 7:11 (Foto, Video) PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Saturday, 09 April 2011 21:41

Prijateljski revanš meč dvije škole šaha, koje djeluju u okviru Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke i Omladinskog šahovskog kluba "Dama" iz Cazina, odigran u nedjelju, 9. aprila, okončan je novom, zasluženom pobjedom gostujuće Dame sa 11:7.

Igralo se dvokružno na 9 tabli, uz tempo od 60 minuta po igraču, pri čemu je prvi krug pripao cazinskim draguljima sa 5:4, a drugi sa 6:3.

Goste su, prije početka meča u Klubu vojnih penzionera, pozdravili Branko Tomić, predsjednik Škole šaha "Skakač", i Miladin Simić, predsjednik Šahovskog saveza regije Banjaluka.

"Inicijativa o održavanju ovih mečeva polako prerasta u našu zajedničku želju da se pokušamo udružiti s drugim školama šaha i klubovima, te da entitetskim šahovskim savezima i samoj Uniji uputimo signal s porukom da želimo formiranje kadetske lige, gdje bi mladi šahisti mogli da odigraju više kvalitetnih partija tokom cijele sezone", istakao je Izet Topić, predsjednik Upravnog odbora OŠK Dama.

 

 

 

 

Simptomatično za oba kruga bila je bolja igra Cazinjana na prvih 7 tabli, dok su prva i posljednje dvije table "Skakača" spriječile teži poraz ekipe (ostvarili su ukupnih 6:0).

Dama - Skakač 5:4 (Adnan Dizdarević - Bojan Korićanac 0:1, Muamer Kapić - Filip Gubo remi, Ajna Topić - Milica Babić 1:0, Ajla Topić - Tijana Babić 1:0, Ermin Dizdarević - Jelena Gajić 1:0, Aja Topić - Marko Bundalo 1:0, Ibrahim Beganović - Dejan Marjanović remi, Ena Topić - Jelena Mandić 0:1, Amrudin Mustedanagić - Stefan Kondić 0:1).

I u drugom krugu viđeno je dosta zanimljivih partija, ali i niz neobjašnjivih propusta.

Skakač - Dama 3:6 (Bojan Korićanac - Adnan Dizdarević 1:0, Filip Gubo - Muamer Kapić 0:1, Milica Babić - Ajna Topić 0:1, Tijana Babić - Ajla Topić 0:1, Jelena Gajić - Ermin Dizdarević 0:1, Marko Bundalo - Aja Topić 0:1, Dejan Marjanović - Ibrahim Beganović 0:1, Stefan Kondić - Ena Topić 1:0, Vladan Pejić - Amrudin Mustedanagić 1:0).

"Doživjeli smo na prvi pogled težak poraz, teži od onog u Cazinu (9:11), ali vjerujem da će se pravi rezultat ova četiri meča pokazati već za desetak dana, na Kadetskom prvenstvu RS. Ono što su moji mali puleni ovdje doživjeli, proživjeli i preživjeli ne može se mjeriti nikakvom količinom suvoparnih treninga. Iskustvo se stiče samo odigravanjem ozbiljnih partija, a tu pogodnost su nam velikodušno pružili dragi gosti iz Cazina. Siguran sam da ćemo sve učiniti da sa ovakvim dvobojima nastavimo i sljedećih godina", rekao je Tomić nakon meča.

 

 

 

 

Sponzor takmičenja bila je "Žitopeka".

Mladim šahistima Dame predstoje teški ispiti na Kadetskom i juniorskom prvenstvu ŠSUSK 17. aprila u Bosanskom Petrovcu i na Kadetskom prvenstvu ŠSFBiH od 29. aprila do 2. maja u Ostršcu na Uni.

Dvoboji sa vršnjacima iz Cazina predstavnicima Škole šaha "Skakač" poslužili su kao dodatna priprema za Kadetsko prvenstvo RS, koje će biti organizovano od 18. do 20. aprila u Banji Vrućici.

 


 

Svoje šahovsko druženje mladi šahovski talenti će nastaviti od 13. do 16. maja u Fojnici, na Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH.

 

 

 

 

Last Updated on Monday, 23 May 2011 19:02
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting