Početna Škola šaha Skakač I Maša i Bojan Maksimović remizirali s velemajstorom Savićem u Kotor Varošu

Nekad bilo...

Dobar nastup Maše i Bojana Maksimovića na cugeru u Beogradu

Na brzopoteznom turniru u organizaciji Šahovskog saveza Beograda, održanom 17. juna, članovi Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke Bojan i Maša Maksimović zauzeli su 11. odnosno 31. mjesto.

Read more...
I Maša i Bojan Maksimović remizirali s velemajstorom Savićem u Kotor Varošu PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Friday, 12 August 2016 19:14

Maša i Bojan Maksimović, članovi Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, samo dva dana nakon nastupa u Portorožu zaigrali su na Drugom međunarodnom open turniru "PST - Kotor Varoš".

U hotelu "St. Petar" od 1. do 4. avgusta takmičilo se 35 šahista iz Crne Gore (1), Srbije (6) i BiH (28), među kojima su bila dva velemajstora, četiri međunarodna majstora i jedan FIDE majstor.

Maša i Bojan su ostvarili očekivane (statističke) rezultate, zaradivši dodatnih šest rejting poena. Bojan je sa 4½ poena iz 7 partija zauzeo 12, dok je Maša sa 3 poena takmičenje okončala na 23. mjestu. Oboje su ostvarili vanredan rezultat remiziravši sa velemajstorom Miodragom R. Savićem - Maša na startu, a Bojan na samom kraju turnira!

Bojan i Maša Maksimović sa direktorom turnira

Trijumfovao je, neočekivano ali zasluženo, Adnan Sitnić, iako je imao 16. rejting. On je sakupio 5½ poena, koliko je imao i drugoplasirani, velemajstor Milan Vukić.

Kompletnu tabelu pogledajte OVDJE.

Dodijeljeno je 8 redovnih nagrada, po plasmanu, te više specijalnih nagrada. Najuspješniji domaći igrač je Slobodan Tešić, po kome je turnir i dobio ime (PST - Profesor Slobodan Tešić), najuspješnija žena je Maša Maksimović, najuspješniji kadet Bojan Maksimović, najbolje plasirani igrači sa rejtingom do 2.000 poena su Slobodan Tešić, Sergej Molčanov i Dragan Stanković, a sa rejtingom do 2.200 poena Mirko Kokeza, Ermin Sinanović i Slobodan Kuzmanović.

Direktor turnira je Predrag Tešić, a sudili su Mirza Miralem, međunarodni, i Nemanja Šipka, savezni sudija.

Takmičenje su organizovali ŠK Kotor Varoš i UG "Centar mladih".

Last Updated on Monday, 09 April 2018 19:09
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting