Početna Škola šaha Skakač Simultanka Borisa Đukića sa mladim banjalučkim šahistima

Nekad bilo...

Damljanoviću "Trofej Beograda", Maši i Bojanu Maksimoviću "petice"

Čak 177 igrača iz 16 država nastupilo je na 31. međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda, održanom od 24. novembra do 2. decembra, a nakon 9 kola trijumfovao je domaći velemajstor Branko Damljanović sa 7½ poena.

Read more...
Simultanka Borisa Đukića sa mladim banjalučkim šahistima PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Sunday, 20 November 2016 15:15

Šahovski klub Banjaluka nastavio je sa praksom organizovanja simultanki za mlade šahiste, a ovog puta provjeru naučenog izvršio je FIDE majstor Boris Đukić.

Nasuprot majstora u Domu omladine 20. novembra se našlo 12 talenata, među kojima su, po specijalnom pozivu, bila i 3 člana Škole šaha "Skakač".

Prije početka simultanke Đukić je govorio o ljepotama drevne igre, a prisutne je pozdravio i Daniel Milekić, trener u ŠK Banjaluka.

Nakon sat i po igre FIDE majstor je dobio svih 12 partija.

Nastupili su: Zara Nedić, Bojan Gligorić, Maksim Savanović, Marko Brkić, Miloš Radukić, Aleksandar Samardžija, Aleksa Nežić, Pavle Trnić, Viktor Karat, Dušan Makitan, Marko Ninković i Sergej Šolak.

Sljedeću provjeru šahovskog znanja mladi igrači će imati 26. novembra, na Prvenstvu osnovnih škola grada Banjaluka, a za drugu polovinu decembra je dogovoren novi meč kadeta ŠK Banjaluka i Škole šaha "Skakač".

Last Updated on Monday, 24 April 2017 21:09
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting