Početna Škola šaha Skakač Na cuger maratonu u Beogradu 125 šahista s titulom

Nekad bilo...

Osnovci iz "Ive Andrića" vezali 5 titula

Osnovna škola "Ivo Andrić" ovojila je šestu titulu, od čega petu uzatopnu, na Ekipnom prvenstvu osnovnih škola Banjaluke, održanom 25. novembra.

Read more...
Na cuger maratonu u Beogradu 125 šahista s titulom PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Saturday, 10 December 2016 14:44

Branko Damljanović i Danilo Milanović, srpski velemajstori i članovi ŠK Sveti Nikolaj iz Valjeva, ekipnog šampiona Srbije, osvojili su prva dva mjesta na Drugom memorijalnom turniru "Moma Vučićević", igranom 4. decembra u Beogradu.

Damljanoviću je, sa 12 poena iz 15 maratonskih brzopoteznih partija, pripao epitet pobjednika zbog boljih dodatnih kriterijuma.

Među 257 šahista, među kojima su u hotelu "Metropol" bili 23 muški i jedan ženski velemajstor, 33 muška i 6 ženskih intera, te 57 muških i 5 ženskih FIDE majstora, nastupili su i članovi Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, Bojan i Maša Maksimović.

Oboje su imali po 6½ poena, što je Bojanu omogućilo 167, a Maši 172. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji.

Plasman im je pokvario slab finiš (po bod iz 4 duela), ali svakako treba izdvojiti Bojanove pobjede nad interima Milošem Jovičićem i Mihajlom Radovanovićem, kao i Mašine trijumfe nad interom Slavišom Perićem i FIDE majstorom Životom Jakovljevićem.

Momo Vučićević je bio šahovski prvak Jugoslavije i Srbije, selektor Srbije, kao matematičar i muzičar pobjednik brojnih takmičenja, te uspješan poslovan čovjek.

Okupljene je pozdravio Momin otac Vojin, dok je prvi potez na turniru povukla Momina kćerka Maša.

Takmaci su imali po 3 minute na raspolaganju za partiju, ali i dodatne 2 sekunde za svaki povučeni potez.

Kompletnu tabelu možete da pogledate OVDJE.

Osim 10 nagrada po plasmanu, podijeljeno je i više specijalnih nagrada: Stefan Đurić, Milan Vukić i Božidar Marinović su najuspješniji veterani, Teodora Injac, Ljilja Drljević i Sandra Đukić najbolje plasirane žene, Miloje Ratković, Vuk Đorđević i Mladen Rajković najbolji omladinci, a Ivan Martić najuspješniji igrač organizatora turnira (ŠK Beograd).

Nagradu do 14 godina je, u znak sjećanja na trijumf Mome Vučićevića na državnom prvenstvu, osvojio Stefan Tadić.

Ulogu glavnog sudije imao je Nebojša Baralić.

Last Updated on Monday, 24 April 2017 21:08
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting