Početna Škola šaha Skakač Nebojša Milojević pobjednik studentskog prvenstva u Banjaluci

Nekad bilo...

Maša Maksimović četvrta na Radovom openu

Ženski FIDE majstor Maša Maksimović, član Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, osvojila je četvrto mjesto na openu koji je 22. aprila organizovao ŠK Rad iz Beograda.

Read more...
Nebojša Milojević pobjednik studentskog prvenstva u Banjaluci PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Monday, 13 February 2017 22:41

Nebojša Milojević, student Elektrotehničkog fakulteta, pobjednik je sedmog Studentskog pojedinačnog prvenstva "Ekonomija open 2017", igranog 6. februara u Banjaluci.

Na takmičenju organizovanom povodom proslave Dana Ekonomskog fakulteta i obilježavanja 42 godine rada nastupilo je 16 šahista sa 7 fakulteta Univerziteta u gradu na Vrbasu, među kojima je njih 5 sa rejtingom.

Apsolutnu dominaciju su pokazali predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, koji su od prvih sedam mjesta zauzeli čak šest, osvojivši uz to zlatnu i bronzanu medalju!

Milojević je sakupio 5½ poena iz 7 partija, dok su na pola koraka od njega stali Darko Stanković sa Poljoprivrednog fakulteta, Dejan Đuričić i Filip Gubo.

Prisutnima se na otvaranju obratio prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu, prof. dr Saša Petković, koji je uz zanimljiva poređenja šaha, ekonomije i životnih odluka ujedno i povukao početni potez u partiji Vedran Francuz - Stefan Reljić.

Igrači su na raspolaganju imali po 10 minuta za razmišljanje tokom partije, ali i dodatnih 5 sekundi za svaki povučeni potez.

Tabela

 1. Nebojša Milojević 5½
 2. Darko A. Stanković 5
 3. Dejan Đuričić 5
 4. Filip Gubo 5
 5. Nikola Buliga 4½
 6. Stefan Reljić 4
 7. Bojan Ćorić 4
 8. Zoran Leto 4
 9. Dušan Veselinović 3
 10. Bojan Agić 3
 11. Džan Dedukić 3
 12. Srđan Stojanović 3
 13. Vedran Francuz 3
 14. Ognjen Milašinović 2
 15. Želimir Andrić 2
 16. Aleksandar Vulin 0

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je, kao organizator, za šampiona obezbijedio pehar, za tri najuspješnija takmičara medalje i diplome, dok su šahovske knjige i zahvalnice dobili svi učesnici.

Specijalno priznanje, zlatna medalja i zahvalnica, uručeno je Aleksandru Maliću kao prvom zvaničnom šahovskom prvaku Ekonomskog fakulteta.

Nagrade i zahvalnice je predao Mr Siniša Rakita, šef Studentske službe Ekonomskog fakulteta.

Last Updated on Friday, 05 May 2017 21:37
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting