Početna Škola šaha Skakač UKROĆENI ŠVAJCARAC Oktet velemajstora UPECAO nagrade u Šipragama

Nekad bilo...

Maša Maksimović četvrta na Radovom openu

Ženski FIDE majstor Maša Maksimović, član Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, osvojila je četvrto mjesto na openu koji je 22. aprila organizovao ŠK Rad iz Beograda.

Read more...
UKROĆENI ŠVAJCARAC Oktet velemajstora UPECAO nagrade u Šipragama PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Friday, 28 July 2017 21:31

Rijetko kad se desi da na vikend turnirima, parovanim po Švajcarskom sistemu, rejting favoriti uzmu skoro sve nagrade.

Upravo to se desilo 27. jula, na 6. međunarodnom rejting turniru "Šiprage - Luka", odigranom u selu Kerle, u kotorvaroškoj opštini, i prelijepom ambijentu ribnjaka Fondacije i firme "Luka", čije je sjedište u Banjaluci.

Među 8 najboljih nije se plasirao jedino velemajstor Miodrag Savić, treći po rejtingu, čije je mjesto preuzeo kolega po tituli Milan Draško.

Pobijedio je, nakon 9 kola i osvojenih 7½ poena, Dragiša Blagojević iz Crne Gore, dok je drugi, sa istim brojem bodova i slabijim dodatnim kriterijumom, bio Dejan Pikula iz Srbije.

Dragiša Blagojević

Kolika je neizvjesnost vladala govori i podatak da je 7 poena imalo čak 8 šahista, a nagrade su izmakle banjalučkom interu Aleksandru Savanoviću i Sretenu Jevtiću iz Doboja.

Nastupila su rekordna 123 igrača iz Srbije (17), Hrvatske (6), Crne Gore (3), Danske (1), Italije (1) i BiH, među kojima je bilo po 9 velemajstora i međunarodnih majstora, te 6 FIDE majstora.

Oni su na raspolaganju imali po 15 minuta za razmišljanje tokom partije.

Među takmičarima su bila i 3 člana Škole šaha "Skakač", koji su osvojili mršavih 8 poena iz 27 partija, što daje 29,6 odsto uspješnosti.

Škola šaha "Skakač"

Učesnike je pozdravila i turnir otvorila Marija Milanović, direktor turnira.

Kompletnu tabelu pogledajte OVDJE.

Trojici najboljih uručeni su pehari, a pored 8 novčanih nagrada po plasmanu, organizator je obezbijedio i više specijalnih nagrada. Najuspješniji omladinac je bio Marko Lipovčić, najuspešnija žena Jelena Gajić, najstariji igrač Emina Karabegović, dok su dodijeljene i dvije nagrade najbolje plasiranim osobama sa invaliditetom - Radislavu Kitiću i Vojislavu Đorđiću.

Na turniru održanom povodom obilježavanja Dana Mjesne zajednice Šiprage sudili su Stevan Paštar, Nemanja Šipka, Nikola Lakić i Slobodan Đukić.

Lista pobjednika

2012. - Vlado Jakovljević

2013. - Dalibor Stojanović

2014. - Dalibor Stojanović

2015. - Miloš Perunović

2016. - Mladen Palac

2017. - Dragiša Blagojević

Last Updated on Monday, 02 October 2017 19:24
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting