Početna Škola šaha Skakač Otvoreno prvenstvo Škole šaha "Skakač" 24. februara

Nekad bilo...

Osnovci iz "Ive Andrića" vezali 5 titula

Osnovna škola "Ivo Andrić" ovojila je šestu titulu, od čega petu uzatopnu, na Ekipnom prvenstvu osnovnih škola Banjaluke, održanom 25. novembra.

Read more...
Otvoreno prvenstvo Škole šaha "Skakač" 24. februara PDF Print E-mail
Written by Branko Tomic   
Thursday, 07 February 2019 22:53

Škola šaha "Skakač" će u nedjelju, 24. februara, sa početkom u 10 sati organizovati deveto klupsko prvenstvo, koje će drugi put imati otvoreni karakter.

Naime, pored polaznika "Skakača", pravo učešća će imati i svi šahisti iz BiH i inostranstva, rođeni 1999. i mlađi, koji nisu članovi petostrukog ekipnog omladinskog prvaka Republike Srpske.

Želeći da svojim, ali i polaznicima drugih šahovskih škola pruži odličnu pripremu za nastupajuće Kadetsko i omladinsko prvenstvo RS, u Školi šaha "Skakač" su odlučili da organizuju drugo otvoreno klupsko prvenstvo.

Polaznici Škole šaha "Skakač" su oslobođeni plaćanja upisnine, dok će ostali učesnici na ime kotizacije uplatiti po 10 KM.

Zbog planiranja prostora, prijave su poželjne do 22. februara u 22 sata, na mejl This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , mada je moguća i prijava na dan takmičenja, najkasnije 15 minuta pre početka prvenstva.

Takmičenje će se odvijati u jednoj, mješovitoj grupi, u OŠ "Ivo Andrić".

Parovaće se 9 kola po Švajcarskom sistemu, a igrači će na raspolaganju imati po 10 minuta za partiju i 5 sekundi bonusa za svaki povučeni potez.

Organizator je obezbijedio šahovske garniture i satove, kao i osvježenje u pauzi takmičenja.

Sveukupnom pobjedniku, najboljima u grupama do 10, 14 i 18 godina starosti, nabolje plasiranoj šahistkinji "Skakača", te u grupi "ostale šahistkinje" (nagrade nisu kumulativne), pripašće pehari, diplome i zlatne medalje, a medalje će biti uručene i za drugo i treće mjesto u sveukupnom plasmanu. Diplome za učešće pripašće svim takmičarima.

Da bi neko osvojio pehar u određenoj podgrupi, neophodno je učešće najmanje 3 igrača.

Sve nagrade će biti dodijeljene tokom Kadetskog i omladinskog prvenstva RS, koje se održava od 12. do 14. aprila u Dvorovima, a igračima koji ne budu tada prisutni one će biti uručene na Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH ili drugim putem.

Naime, organizator želi da na svaki pehar ugravira ime pobjednika i zato ih neće, kao ni prethodne godine, uručivati odmah nakon završetka šampionata.

Podsjetimo, 2018. je nastupilo čak 59 šahista - 32 člana "Skakača" i 27 gostujućih igrača.

Lista pobjednika (uključujući i 2 prvenstva "Gambita"):

2008. - Marko Bundalo

2009. - Milica Babić

2011. - Milica Babić

2012. - Bojan Korićanac

2013. - Bojan Korićanac

2014. - Bojan Maksimović

2015. - Bojan Maksimović

2016. - Bojan Maksimović

2017. - Bojan Maksimović

2018. - Bojan Maksimović (FM)

Last Updated on Sunday, 24 February 2019 22:05
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting