Početna Tribina Elena Borić: Pored svih nevolja djeca oduševljena putovanjem

Nekad bilo...

Jakovljevićev trijumf u Gradiški

Vlado Jakovljević, međunarodni majstor iz Banjaluke, pobjednik je turnira održanog 22. aprila povodom obliježavanja Dana opštine Gradiška.

Read more...
Elena Borić: Pored svih nevolja djeca oduševljena putovanjem PDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009 22:23

Svoje viđenje puta bh. kadeta na Evropsko prvenstvo dala je i dvostruka šampionka i olimpijska reprezentativka Bosne i Hercegovine, Elena Borić, čije pismo prenosimo u cjelini.

"Čim je moja kćerka Maša završila zadnju partiju u Vitezu i postala državna prvakinja 'preletila' sam internetom i u roku od 15-ak minuta saznala da je, umjesto na svjetsko, bolje ići na Evropsko prvenstvo, u Fermo, da je to mjesto blizu Ankone i da postoji trajekt Zadar - Ankona, vrlo brz i jeftin. Cijena je bila oko 100 eura za avio sjedišta sa vansezonskim popustima, što sam svima i javila.

Bila sam iznenađena kada sam čula da djeca idu iz Splita, jer nije bilo trajekta na dan povratka, nego su trebali krenuti odmah poslije zadnjeg kola, koje nije počinjalo ujutro nego u 13.00! Rekla sam to sve gosp. Lukaču ali je odgovorio da na taj način idu i Crnogorci. Mada je nezgodno ići zbrda-zdola po završetku kola, laknulo mi je jer imam puno povjerenja u gosp. Šakotića.

Na internetu sam takođe pročitala da je hotel udaljen 20-ak minuta busom od sale za igru! Izračunala sam da djeca mogu stići na vrijeme na trajekt ako se dobro organizuju. A i uvjeti na brodu iz Splita su bolji nego u onom iz Zadra (kabina sa umivaonikom i doručak uz 50-ak eura više).

Kad su skupljane pare za kotizaciju (po 135 eura) rekla sam gosp. Lukaču da treba odmah dodati i po 15 eura za put Ankona - Fermo da ne bi bilo poslije problema, jer je rok za uplatu bio isti, 15.07.

Prije samog polaska u Italiju Šahovska unija je krenula skupljati 15 eura (što je bilo dovoljno za povratnu kartu Ankona - Fermo, napom. BT), ali su u povratku Italijani uzeli djeci iz BIH još jednom po 15 eura do Ankone, jer pare od Unije navodno nisu stigle. Kod Crnogoraca je sve bilo uredno!

Maša više nije imala novca i morala ga je posuditi od kolegice. A što bi bilo da ni kolegica nije imala novac? Ostaše naša djeca u Italiji...

Znam da je prije na Olimpijadima vođa puta imao rezervni novac, "za svaki slučaj". Mislim da je to bolja varijanta nego ići s kapom u ruci od klinca do klinca skupljajući pare ako nešto pođe po zlu.

Naši favoriti, Denis Kadrić i Sara Jaćimović, mogli bi se boriti za medalje ali, na žalost, nisu imali stručnu trenersku pomoć. S obzirom da je jedan trener iz svake Federacije imao samo 20% popusta na pansionsku cijenu, mlade igrače iz BIH su vodile brižne tate.

Sve u svemu, djeca su ostala oduševljena putovanjem, a to je najbitnije", navodi Elena Borić u pismu.

Last Updated on Thursday, 13 November 2014 21:37
 

Pretraga

Reklame

Banner
Banner
Banner
Banner
Naučite šah uz Školu šaha Skakač, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting